Strada Copiilor - 2013

 

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD) organizează activitățile dedicate copiilor în cadrul celui mai mare festival cultural în aer liber, Strada de C’Arte. Secțiunea poartă numele de Strada Copiilor și a ajuns deja la a treia ediție.

Aceasta are loc în perioada 21-28 septembrie 2013. Activitățile se derulează pe str. Boteanu, care va fi inchisa traficului. Programul detaliat poate fi consultat mai jos. Fotografii din timpul activităților care au avut loc vor putea fi vizualizate pe site-ul IMDD, www.imdd.ro, secțiunea Media Room – Galerie Multimedia sau pe pagina de Facebook a IMDD, https://www.facebook.com/IMDD.ro .

Pe tot parcursul evenimentului Strada Copiilor se va desfășura campania ”Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”, ediția a 2-a – campanie pentru sprijinirea copiilor defavorizați. Fiecare participant este încurajat să doneze o carte, la finalul evenimentului toate cărțile primite fiind oferite unei organizații sau unui centru care găzduiește copii cu posibilități materiale reduse.

Noutăți privind desfășurarea atelierelor și evenimentelor pot fi urmărite atât la secțiunea Ateliere@Strada Copiilor cât și la secțiunea Evenimente@Strada Copiilor sau la secțiunea Media Room – Comunicate de presă. De asemenea, vă puteți abona la newsletterul IMDD, accesând secțiunea dedicată de pe prima pagină. De asemenea, puteti accesa programul complet al Străzii de C'Arte aici. 

 

STRADA COPIILOR 2013

Program

 

Data

Orar activități și evenimente

Activități de week-end

Evenimente

 

 

21 sept. - Sâmbătă

 

10h – 12h

Desen și pictură

 

Atelier de modelaj

Concurs

17h – 19h

Desen și pictură

Atelier de modelaj în lut

Concurs

 

 

 

 

22 sept. – Duminică

11h – 12h

 

Lectură la iarbă verde

17h – 19h

Desen și pictură

Atelier de colaj

Concurs

 

 

 

 

25 sept. - Miercuri

17h – 19h

 

Lectură la iarbă verde

 

 

 

 

26 sept. - Joi

17h – 19h

 

Atelier confectionare obiecte hand-made

 

 

 

 

27 sept. – Vineri

17h – 19h

 

Atelier de Street Art

 

 

 

 

28 sept. – Sâmbătă

10h – 12h

Desen și pictură

Expoziție picturi și colaje copii (lucrări realizate în zilele anterioare)

*Lucrarile copiilor vor fi expuse pe pagina de FB a IMDD, incepand de vineri, 27 sept si vor putea fi votate.

Atelier de modelaj

Concurs

17h – 19h

 

Dezbaterea Educație la firul ierbii, ediția a V-a, cu tema „Apa este viață”

Dintre invitați:

Liviu Mihaiu, jurnalist și președinte al Asociației Salvați Dunărea și Delta,

Mireille Rădoi, Director General Biblioteca Central Universitară „Carol I”,

Andreea Stoiciu, Director Executiv IMDD,

Reprezentant Apa Nova. 


 

Prima ediție a Străzii Copiilor s-a desfășurat în perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011. În perioada menționată, strada C.A. Rosetti a fost închisă pentru trafic și deschisă copiilor și părinților, care s-au putut implica în ateliere și concursuri de desen, pictură, scriere creativă, modelaj din plastilină și desen pe tricouri. Toate creațiile copiilor au fost recompensate cu premii și multă veselie. A doua ediție a evenimentului Strada Copiilor a avut loc în perioada 22 – 29 septembrie 2012, pe Str. Boteanu, nr. 1, lângă Biblioteca Centrala Universitară.