Strada Copiilor a adus jocul si creativitatea la cea de-a treia editie a Strazii de C’Arte!

661-mg3529.jpg

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a organizat in perioada 21-28 septembrie editia a treia a evenimentului Strada Copiilor, in cadrul festivalului cultural in aer liber Strada de C’Arte. Copii au putut participa la ateliere creative, precum ateliere de desen si pictura, atelier de modelaj, colaj, atelier de confectionare obiecte hand-made, atelier de street art, sesiuni de lectura la iarba verde si la dezbaterea “Educatie la firul ierbii” –editia a V-a. Pe tot parcursul evenimentului s-a desfasurat campania de donare de carti “Fiecare copil merita sa citeasca- Doneaza o carte. Accesul la toate activitățile din program a fost gratuit. Peste 1000 de copii si parinti au luat parte la activitatile de pe Strada Copiilor.

Pe str. Boteanu, nr. 1, cei mici si cei mari au luat parte la o serie de activitati menite sa le ofere posibilitatea sa isi exerseze abilitatile creative si imaginatia, dar si sa descopere noi posibilitati de petrecere ale timpului liber. In primul week-end al evnimentului, au avut loc atelierul de modelaj in lut, condus de sculptorul Giulian Dumitriu, care i-a indrumat pe copii sa realizeze o Arca a lui Noe si sa creeze animalutele lor preferate si atelierul de lectura la iarba verde, sustinut de tinerii actori Monica Musat, Andreea Tanase, Nicholas Catianis, care i-au incantat pe participanti cu povesti si basme. In timpul saptamanii a avut loc atelierul de colaj si ateleirul de obiecte handmade, sustinute de artistul vizual Roxana Gibescu, urmat de cel de-al doilea atelier de lectura la iarba verde, sustinut de Adriana Geangu, care le-a citit povesti cu talc participantilor, cat si atelierul de Street Art,  condus de artistul Mihai Zgondoiu.

Alaturi de activitatile destinate copiilor, pe tot parcursul Strazii Copiilor s-a derulat si campania Fiecare merita sa citeasca- Doneaza o carte!, iar toti vizitatorii au putut oferi in dar o carte pentru copii cu posibilitati materiale reduse.

Finalul Strazii Copiilor a fost marcat de editia a V-a a dezbaterii Educatie la firul ierbii, cu tema Apa este viata!. Tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani au intrat in dialog cu Mireille Radoi, Director General Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Loredana Pana, Coordonator proiecte Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Mihaela Gorodcov, Director IDG, Robert Marin, arhitect Nuca Studio si Steliana Moraru, realizator emisiuni Radio Lynx. Moderatorul acestei editii a fost Andreea Stoiciu, Director Executiv Institutul de Management si Dezvoltare Durabila. Dezbaterea a adus in prim plan importanta apei pentru sanatate, criza apei, lispa de acces la resurse potabile de apa si modul in care ne putem implica pentru a stopa efectele negative cauzate de lipsa apei.

Accesul la toateactivitatile prevazute in program a fost gratuit, iar participantii au primit diplome si premii pentru implicarea lor in diferitele activitati propuseFotografii si detalii despre Strada copiilor si Strada de C’Arte pot fi regasite pe www.stradadecarte.ro si www.imdd.ro, dar si si pepagina de Facebook www.facebook.com/IMDD.ro