Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila a participat la Forumul World Summit for Information Society 2011

53-dsc06355.jpg

Andreea Iulia Stoiciu, Coordonator al subgrupului C7-eGuvernare pentru Dezvoltarea Durabila si Director Executiv IMDD si Toma Cimpeanu, Director IMDD, au participat la Forumul World Summit for Information Society (WSIS) 2011, de la Geneva, in perioada 18 si 20 mai. Andreea Stoiciu a prezentat, in calitate de speaker, raportul anual de activitate al subgrupului “C7-eGovernment for Sustainable Development, in cadrul celei de-a sasea Intalnirii de Facilitare a implementarii rezultatelor WSIS referitoare la linia de actiune C1/C7.

In cadrul Forumului WSIS 2011 au fost prezenti lideri internationali din domeniul IT&C, ministri, reprezentanti ONU si ai societatii civile, cat si alti actori implicati in evolutia societatii informationale din peste 17 tari ale lumii. Au fost prezentate si dezbatute abordari strategice insotite de exemple concrete (best-practices) cu privire la adoptarea inovatiilor, accelerarea procesului de realizarea a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniumului, dezvoltarea serviciilor electronice si tranzitia catre societatea informationala.

In acest context, Andreea Iulia Stoiciu, coordonatorul subgrupului C7, s-a axat pe necesitatea promovarii si implementarii serviciilor publice electronice, construirea unui cadrul legal stabil, eliminarea rezistentei la schimbare, cooperarea regionala si internationala si utilizarea noilor tehnologii ca instrumente ale dezvoltarii durabile.

Andreea Iulia Stoiciu a subliniat importanta participarii la acest eveniment :“Subgrupul nostru si-a prezentat activitatea, alaturi de celelalte grupuri ONU si ma bucur ca discutiile avute au validat rezultatele sondajului international si a analizelor realizate de IMDD in ultimul an. In perioada imediat urmatoare, alaturi de partenerii nostri din Romania si din regiune, vom lansa cateva provocari sectoriale, un dialog constructiv in ceea ce priveste eguvernarea, serviciile electronice si dezvoltare durabila”.