IMDD incurajeaza excelenta - Campanie de sprijinire a trei copii exceptionali

263-389874212393688841177100002116410210488877258323292n.jpg

IMDD a initiat in perioada Craciunului (12 -21 decembrie 2011) o campanie de strangere de fonduri destinata sprijinirii a trei copii exceptionali care s-au facut remarcati in domeniile: IT&C, sport si muzica. Campania a constat in licitarea unei serii de obiecte provenind de la persoane publice din Romania, precum si obiecte donate din partea echipei IMDD si altor parteneri, toate fondurile stranse fiind donate celor trei tineri.

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) continua traditia pe care a inceput-o anul trecut de a se implica in sprijinirea categoriilor defavorizate si tinerelor talente (mai multe informatii referitoare la actiunile noastre de anul trecut puteti regasi aici.)

 

Trei copii exceptionali

(Numele reale ale copiilor nu pot fi facute publice din motive de confidentialitate)

”Ana” are 15 ani, canta la vioara, a castigat 15 premii si are mai bine de 100 de recitaluri. Din pacate, are o situatie materiala extrem de dificila. Scoala de muzica pe care o urmeaza, taxele pentru participarea la concursuri, intretinerea viorii sunt costuri mult prea mari pe care familia sa nu si le poate permite. Despre Ana stim ca la 12 ani deja era vedeta in scoala, era unul dintre copiii cu cele mai multe premii. Colegii ii pronuntau numele cu respect si doreau sa fie in pielea Anei. Marele ei vis este ca intr-o zi sa cante in Orchestra Vienei. Dar pana atunci se lupta sa faca rost de bani ca sa-si continue scoala de muzica. In medie, o costa 1000 - 1.200 de lei pe luna sa faca liceul si sa mearga la concursuri. Plateste 100 de lei ore suplimentare pe saptamana, taxe pentru concursuri, drum si cazare si apoi mai sunt o gramada de alte maruntisuri de intretinere a viorii. 140 de lei costa corzile noi, 100 de lei parul nou de arcus (toate acestea se inlocuiesc o data la cateva luni) si multe altele…

 

”Alex” este elev in clasa a XI-a si este un as al informaticii. Incepand din 2007 s-a calificat in fiecare an la faza nationala a Olimpiadei de Informatica. De altfel, este si membru al Lotului National de juniori la Informatica. Acestea sunt doar cateva din premiile pe care le-a obtinut. Familia sa si-ar dori sa il poate sustine in continuarea pasiunii sale pentru informatica insa veniturile lor lunare nu pot acoperi toate cheltuielie necesare. Povestea lui: ”Primul meu pas cu adevărat mare în informatică l-am avut în clasa a VIII-a, când am reuşit să intru în lotul naţional de juniori şi unde am întâlnit pe câţiva dintre cei mai buni profesori de informatică din ţară şi care au pregătit lotul în două tabere.”

Mesajul lui ”Alex”

In Romania sunt multi copii capabili de performante notabile, dar care nu au parte de ajutorul necesar pentru a se perfectiona si pentru a lua parte la concursuri nationale si internationale. Orice sprijin pe care-l puteti acorda este important.

 

”Diana” locuieste in Braila, este eleva la gimnaziu si este pasionata de inot. Provine dintr-o familie cu venituri reduse. Practica de mica inotul, avand in palmares o serie de premii de la concursurile castigate. Povestea ei: ”Practic inotul de la varsta de 4 ani. Performante sportive am de la varsta de 10 ani,participand la concursuri nationale si internationale in tari ca: Grecia, Finlanda, Polonia, Serbia, Bosnia si Hertegovina. Aceste concursuri internationale au insemnat: Europenele de Juniori, Balcaniada si Festivalul olimpic al tineretului, concursuri la care am obtinut titluri de Campioana a Romaniei si Campioana Balcanica. In urma acestor prestatii, detin un nr de 150 medalii nationale si 5 internationale. La ora actuala sunt in lotul national al Romaniei cu legitimatie de "Maestru al sportului" iar in ultimii ani avand performante si la seniori”.

 

Va invitam sa va alaturati proiectului nostru atat prin promovarea online a acestuia precum si prin donarea de obiecte pentru a fi licitate, sumele obtinute mergand in sprijinul acestor copii exceptionali.

Persoanele interesate in sprijinirea acestor trei tineri talentati pot face donatii in bani in contul IMDD nr. RO08BRDE441SV53933424410, la banca BRD - sucursala Baba Novac.

Puteti consulta pe  site Regulamentul campaniei precum si lista partenerilor.