Subiectul lunii

Cum a reusit mica Estonie sa devina un “hub antreprenorial” in IT: un stat izolat, transformat in lider tehnologic

Atunci cand Estonia si-a recastigat independenta in 1991, dupa colapsul Uniunii Sovietice, mai putin de jumatate din populatie avea linie telefonica si unica legatura independenta cu lumea din afara era un telefon mobil finlandez ascuns in gradina ministrului de externe. 

Retelele sociale si tinerii de astazi

 

Retele sociale schmba modul in care oamenii utilizeaza internetul, dar si modul in care acestia raman conectati cu tot ce se intampla online si cu cei cunoscuti, iar activitatea noastra online este integrata cu cea offline. Tinerii sunt un punct de reper in ceea ce priveste noile tendinte in materie de tehnologie, iar toate aplicatiile, retele, gadgeturile pe care le folosesc definesc ce este in top in anumite momente. Iar alegerile lor nu ocolesc retelele sociale, al caror declin sau crestere ei o influenteaza in mod direct.

 

In cautarea finantarilor individuale

 

O prima intrebare pe care o au in minte cei care doresc sa isi  puna in practica ideea pe care o au este : de unde/cum obtin finantare? Desigur, exista numeroase oportunitati in acest sens, dar pot exista impedimente in ceea ce priveste accesarea acestora. Cu toate acestea, discutiile legate de gasirea unei alternative si a unor altor optiuni nu este noua. O astfel de alternativa pentru finantarea de care ai nevoie o reprezinta crowdfundingul- o idee care s-a dezvoltat in ultimii ani

Lumea in 2013

Titlu, inspirat din cel al binecunoscutei reviste The Economist, The World in 2013, ni s-a parut alegerea potrivita pentru a demara in noul an  seria noastra de articole reunite in cadrul rubricii Subiectul lunii.

Tehnologia in sala de clasa

 Se vorbeste constant despre necesitatea unei reforme a educatiei in tara noastra, despre faptul ca sistemul este perimat, iar elevii si profesorii deopotriva isi pierd treptat valorile si respectul reciproc. Dar la o privire mai atenta, am observa ca nu este necesar sa asteptam pana la votarea unei legi a educatie, un nou ministru sau a altor implicari politice, pentru ca noi, profesori, elevi, parinti, avem la indemana o serie de mijloace tehnologice care ne pot devedi ca a invata este simplu, distractiv si creativ.

Emite conţinut